• Аминта Трети бр.81-1 ДП2
 • + 389 78 399 853
 • + 389 2 609 1717
 • ДАТА
  01 January - 01 January
 • ВРЕМЕТРАЕЊЕ
  1 ден
 • ЦЕНА

 • ДОСТАПНОСТ
  0

РАФТИНГ – ТАРА & ДРИНА

Рафтинг на ТАРА & ДРИНА

29.04 – 04.05

 

Благодарение на чистата, брзата вода и недопрената природна средина, се создадоа идеални услови за врвно и незаборавно искуство – RAFTING – на реката Тара. Пловидбата по дивата река е вистински предизвик за авантуристи и љубители на природата. Особено е привлечна маршрутата Брстановица – Чепан поле во должина од 17 км, каде поминувате дваесетина од најатрактивните буки. Еден по друг, Горњи Бртановиќки, Борови, Варда, Челије, Горњи и Доњи Вјериновиќ бук, потоа Узулп, jањ, jутница, Крсманов камен, Горњи и Доњи бук, Шипчаница … малку побавно затоа што буките се помали, но вие ќе биде изненадени од неверојатната убавина и дивоста на природата. Во тој дел, со својата убавина се издвојува водопадот на Багаловиќ сига.

 

1 ДЕН: СКОПЈЕ – ВИШЕГРАД – КАМП КАЛИСТА
Поаѓање од Скопје утрото (околу 08:00 часот) на однапред договорено место. Патувањето е преку Р. Србија со планирани попатни паузи во зависност од локацијата и опремата на бензинската пумпа. Пристигнување во кампот „Калиста“ кај Фоша (18 км) навечер. Сместување во бунгалови – дрвени куќи лоцирани на брегот на реката Дрина. Вечера. Слободно време за индивидуални активности. Забава!

2 ДЕН: РАФТИНГ
Појадок. После појадокот, ја преземаме опремата која се состои од костум од неопренови, чизми за неопренови, шлем и сигурносен елек.По проверка на опремата, влегуваме во џиповите со кои се возиме до Брстановица, што е почетна точка на нашата авантура – рафтинг на река Тара. На крајот од авантурата следи ручек, слободно време за индивидуални активности и одмор. Вечера. Забава.

3 ДЕН: КАМП КАЛИСТА – СКОПЈЕ
Појадок. Пакување ствари и напуштање на бунгаловите. Можност за реализација на една од бројните факултативни екскурзии. Поаѓање за Скопје. Пристигнување во Скопје навечер. Крај на програмата.

 

СПЕЦИЈАЛНА АКЦИЈА ЗА ПОАЃАЊЕ НА 29.04.

ДОПОЛНИТЕЛНА НОЌ + ДОПОЛНИТЕЛЕН оброк по ИСТА ЦЕНА

Цена по лице (со сопствен тоалет) + 5 оброци – 90€

Цена по лице (со заеднчки тоалет) + 5 оброци – 85€ 

 

ЦЕНА НА АРАНEMМАНОТ НА РАБОТНИ ДЕНИ 70/75 €

 

ЦЕНАТА ВКЛУЧУВА:

 • Две ноќи во кампот – Камп Калишта.
 • 5 оброци (појадок: домашно пршута, кајмак, крофни … Ручек-вечера: Јагнешко на скара, пастрмка, специјалитети на скара .. =)
 • Рафтинг (Транспорт со возила до Брстановица – почетни точки на рафтинг, опрема за рафтинг, услуги на лиценцирани скипери, осигурување на сите учесници во рафтинг, билети за Националниот парк, рафтинг на реката Тара)
 • Туристичка такса
 • Паркирање
 • Wi-Fi
 • Административни трошоци (10 евра)

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛУЧУВА:

 • Транспорт Скопје-Камп Калишта-Скопје – 30 евра (за организиран превоз потребни се минимум 20 патници)
 • Патничко здравствено осигурување
 • Пиење пијалоци во кампот
 • Индивидуални трошоци
 • Изборни екскурзии

 

СМЕСТУВАЊЕ – РАФТИНГ КАМП

Рафтинг кампот „Калиста“ е отворен во 1998 година и е првиот основан рафтинг камп во долината Бастаси на бреговите на Дрина. Благодарение на тоа, тој ја зазеде најдобрата и најубавата позиција со допирање на самата река. Има 36 бунгалови за 2 – 6 лица. Повеќето бунгалови имаат сопствено купатило и целиот камп е покриен со бесплатен Wi-Fi интернет. Вечерта, добро време со музика во живо е загарантирано. https://www.kalista.rs/kamp.html

 

The map is updating ...